Miksi valita merinovillaisia vaatteita vauvalle?

Merinovilla on hienoa, pehmeää villaa, joka tuntuu sileältä ihoa vasten. Se ei kutita karhean villan tavoin -päinvastoin: merinovilla on erinomainen valinta myös herkkäihoisille tai allergisille vauvoille. Tutkimusten mukaan merinovillavaatteissa nukkuvat vauvat nukkuvat rauhallisempia ja pidempiä pätkiä, syövät ja kasvavat hyvin. Lämpö on vauvalle tärkeää. Merinovilla lämmittää ja sitoo itseensä kosteutta: jos vauva hikoilee, eivät merinovillavaatteet silti tunnu märältä päällä. Puuvilla ei juuri tästä syystä ole paras materiaalivalinta suoraan ihoa vasten: kostuessaan se tuntuu heti nihkeältä ja kylmältä.

Merinovilla on antibakteerinen materiaali, joka auttaa vauvan ihoa pysymään kuivana. Tämä ennaltaehkäisee omalta osaltaan vauvan iho-ongelmien syntymistä. Merinovilla hengittää hyvin ja antaa ihonkin hengittää.

Merinovillavaatteet eivät ole tarkoitettu pelkästään talvikäyttöön tavallisten vaatteiden alle
-niitä voi käyttää ihan sellaisenaan joka päivä, milloin vain ja missä vain! Merinovillavaatteet kannattaa aina pukea suoraan ihoa vasten, etenkin sellaisissa tilanteissa, joissa epäilet vauvalle tulevan helposti kuuma/ kylmä. Vanhempikin saa levollisen mielen, sillä pienen vauvan pukeminen eri tilanteisiin ei aina ole niin yksinkertaista. Tärkeintä kuitenkin on, että vauvalla on mukava ja kotoisan lämmin olla.

Laadukas merinovilla

Kiinnitä huomiota merinovillavaatteen hintaan: laadukkaat merinovillavaatteet säilyttävät hyvin muotonsa ja ovat helppoja huoltaa. Kalliimpi hinta tarkoittaa usein parempia ominaisuuksia ja parempilaatuista villaa, joka ei kutita lapsen herkkää ihoa ja on miellyttävä pitää päällä. Vauvanvaatteiden kohdalla kalliimmat tuotteet ovat myös usein niitä, joiden valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan myrkkyjä tai torjunta-aineita. Villan puhtaus on vauvalle tärkeää.

Merinovillavaatteet voit pestä koneessa, esimerkiksi käsinpesuohjelmalla 30 tai 40 asteessa villalle sopivalla pyykinpesuaineella. Merinovillavaatteita ei tarvitse pestä tiuhaan, usein pelkkä tuuletus riittää.

Merinovillaan satsaus todella kannattaa!

TallennaTallenna

TallennaTallenna